Popis
Evropa má nesmírně bohatou a rozmanitou kulinářskou historii a dědictví. Důvodem je nejen nesmírná rozloha evropského kontinentu, ale také tradice, které se předávají z generace na generaci. Evropa se zároveň vyznačuje bezprecedentní geografickou rozmanitostí; od nížin finského Laponska po pouštní země v Murcii a od alpské vysočiny po Irské moře. Všechny tyto různé terroir dávají vznik velké a rozmanité kulinářské kultuře. Lidé z celého světa cestují do Evropy nejen obdivovat mnoho uměleckých a kulturních pokladů, ale také vychutnávat místní kuchyni. Již v roce 1992 se Evropská unie rozhodla chránit několik názvů produktů. Toto rozhodnutí vycházelo z touhy lépe zachovávat kulinářské dědictví a zemědělcům a producentům nabídnout spravedlivější příjem. Označení kvality dostávají evropské produkty, které mají vždy jedinečné vlastnosti, jsou typické pro region, ve kterém se pěstují nebo připravují, a především mají vynikající kvality.
Recenze
E-knihu dosud nikdo nehodnotil.